Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag – Første danske ambassadør i Ukraine

11. marts 2022, kl. 19:00 - 22:00

Efter Sovjetunionens sammenbrud blev Christian Faber-Rod blev som den første danske ambassadør sendt til Kiev.

Christian Faber-Rod, senere ambassadør i Rumænien mm., har holdt kontakten med udviklingen (og mennesker) i Østeuropa, siden han trak sig tilbage fra den danske udenrigstjeneste. Christian Faber-Rod, der er ridder af 1. grad af Dannebrogordenen, er gift med Solveig, har to børn og fem børnebørn samt bosat på Langeland.

Det gør, at vi er så heldige og kunne inviterer til foredrag i Beboerhuset, hvor Christian fortæller om ‘et liv i øst og vest’ og kommenterer selvfølgelig på den aktuelle situation i Ukraine.

—————————–

Allerede i 1973 blev han sendt tre år til ambassaden i Moskva som ambassadesekretær. I 1979-1982 var han ambassaderåd ved ambassaden i Warszawa og rapporterede således om starten på Solidarnosc, det polske oprør, og til sidst i december 1981 indførelsen af den militære undtagelsestilstand.

Efter Sovjetunionens sammenbrud blev han som den første danske ambassadør sendt til Kiev for der at oprette og i de næste fire år at lede den danske ambassade. Efter regeringens beslutning om lukning af bl.a. ambassaden i Kijev i 2002 blev Faber-Rod udnævnt til rejsende ambassadør til Ukraine, Armenien og Georgien, nu blot med bopæl i Danmark. De følgende år blev turbulente for to af landene startende i 2004 med »Rose-revolutionen« i Georgien efterfulgt af »Orange-revolutionen« i Ukraine.
Efter pensioneringen i 2005 har der været tid til at holde foredrag om oplevelserne og 2010 2013 at være formand for bestyrelsen i Soransk Samfund.

Detaljer

Dato:
11. marts 2022
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Beboerhuset
Stengadevej 2a
Tranekær, 5953 Danmark

Arrangør

Bestyrelsen