> Fællesspisning

Fællesspisning i beboerhuset er en absolut fast del af vores sociale aktiviteter, ‘Gourmet’ som det også går under og som afholdes min. 5 gange i vinterhalvåret, den 6. gang er som oftest Restaurant Generalen ved Tranekær Slot der inviterer til en hyggelig aften.

Drejebogen indeholder og beskriver anbefalinger for de aktiviteter der som bør planlægges. Fordelen ved denne drejebog er, at alle personer på et madhold får et fælles overblik over de emner som skal tages hensyn til, inkl. evt. forhold der pr. tradition, administration og/eller regler der skal følges. Fokus er på, at skabe positiv fællesskab og sociale relationer, både for den enkelte og på tværs af foreningens medlemmer – to ting, som er vores værdier og gå hånd i hånd. Tak!

NEDERST i punktform, en praktisk guide beskrivende et forholdsvis enkel forløb. Den opremser tjekpunkter samt hjælper til, at komme i gang, gennemføre og afslutte aktiviteten ‘Fællesspisning’ på en systematisk måde.

Drejebog

Det er op til det enkelte medlem, at melde sig til et madhold, hvilket betyder man er en del af de der står for planlægning, indkøb og tilberedning af aftenens menu. Det er frit hvad holdet laver, om det er økologisk, lokalt, hjemmedyrket/-brygget eller ej, vi har fået både gule ærter med flæsk, citron kylling, oksesteg, salater, vegetar menu m.fl.

“Fællesspisning på Restaurant Generalen april 2018”

Plus ‘+’ ikonet til højre, folder teksten ud i hvert punkt.

Drejebog vedr. fællesspisning henvender sig til de medlemmer der har meldt sig til, at lave mad til en i beboerforeningen møder hvor vi spiser sammen. Drejebogen gennemgår punkter for planlægning, økonomi, invitation, tilmelding, tilberedning og køkken samt øvrige faciliteter. Sidste punkt vedr. rengøring samt koordinering efter arrangementet.

Der er en fast beløbsramme til råvarer/mad pr. person (50 DKK), hvilket har vist sig at være en god ide samt passende, så længe der prioriteres og vælges bevist ind i menuen.

• Menuen sendes til formanden senest 2 uger før arrangementet, så invitationer kan udsendes. (Antal deltagere ligger normalt lige omkring 35-40 personer)
  • Der opkræves kr. 70 pr. deltager, hvor af de kr. 20 går til lys, vand, varme og rengøring. Så menuen må ikke koste mere end kr. 50 pr. deltager.
  • Pengene/tilmeldinger modtages i postkassen, hos den der står for arrangementet. Det er også muligt, at oplyse tlf. nr. med medsendes i invitationen og modtage tilmeldinger som MobilePay.
  • Lav evt. en deltagerliste.
  • Husk, at købe kaffe, te, mælk m.v. hvis der tilbydes kaffe.
  • Medbring knive til evt. udskæring af kød m.v.
  • Medbring evt. sovseskåle, sovseskeer, fade/skåle o.lign.
  • Medbring evt. karklude og viskestykker.

Fælles sange udvælges

Kød:

Kød med ben til steg 200 – 300 g.
Kød med ben til gryderetter 200 – 300 g.
Kød med ben til kogning 200 – 300 g.
Benfrit kød til steg 150 – 200 g.
Benfrit kød til gryderetter 75 – 150 g.
Benfrit kød til kogning 150 – 200 g.
Benfrit kød stegt på pande 150 – 200 g.
Hakket kød til kødsovs 75 – 125 g.
Hakket kød til bøf 100 – 150 g.
Hakket kød til fars afhængigt af fyldstof 75 – 125 g.
Indmad 100 – 175 g.

Fjerkræ og vildt rækker til:

And 3000-3500 g. 4 pers.
Andebryst 2 stk. 3 pers.
Fasan 1 stk. 2 pers.
Gås 4000-5000 g. 5-6 pers.
Høne 1500-2000 g. 4-5 pers.
Kylling 1200-1400 g. 3-4 pers.
Kyllingefilet uden skind og ben 150 g. pers.
Kalkun 2000 g. 4-5 pers.
Kalkun 5000-6000 g. 8-10 pers.
Viland 1000-1500 g. 2-3 pers.
Hare 3000-4000 g. 4-5 pers.
Kanin 3000-4000 g. 4-5 pers.

Fisk:

Fisk urenset 400 g.
Fisk renset (fileter) 200 g.

Grøntsager:

Kartofler, uskrællede 150 – 250 g.
Kartofler til mos, uskrællet 200 – 300 g.
Grønsager urensede 200 – 300 g.
Grønsager rensede 150 – 200 g.
Grøn salat 100 g.
Blandet salat 150 g.
Grønsager til stuvning urensede 150 – 200 g.
Grønsager til råsalat urensede 125 g.

Diverse:

Pasta 100 – 150 g.
Ris, løse 3/4 – 1 dl.
Cous Cous, rå 75 g.
Klar suppe Som forret 3 dl.
Klar suppe som hovedret 5 dl.
Klar suppe som natmad 4 dl.
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g.
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g.
Sauce 1/2 – 1 dl.

Appelsinjuice/ frisk 3 appelsiner
kaffe 2 kopper

Frokost / Buffet:

Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g.)
Franskbrød 1-2 skiver (30-60 g.)
Smør 45-60 g.
Sild 30-50 g.
Kogte æg ½ stk.
Medister 50 g.
Leverpostej 20 g.
Frikadeller 2 stk.
Pålæg 2 skiver
Rejer 30 g.

Reception:

Frugt (blandet) 1 stk.

Dessert:

Jordbær og hindbær, naturel 200-250 g.
Melon 200-250 g.
Frugt på dåse med lage, henkogt 200 g.
Æbler til grød, uskrællet 250 g.
Bær til usiet grød 150 g.
Saft til grød 2.5 dl.
Frugt, tørret til grød 80 g.
Flødeis 2.5 dl.

Ostebord:

4-5 oste 250 g.
hvis osten er del af et større måltid 150 g.
Frisk frugt: Druer, pærer, granatæble, dadler, jordbær, figner
Tørret frugt: abrikoser, figner
Frisk grønt: radiser, peberfrugt, forårsløg, bladselleri, oliven
Syltede valnødder, pickles, chutney, Vild honning, akaciehonning, pesto, hybenmarmelade
Kiks 2-3
Hvidt brød/flutes 50 g.

Pølsebord:

6-8 slags pølser 250 g.
krydderfedt, smør
ristet løg, remoulade, peberrodssalat, sky, rødbeder, pickles, saltagurker, æggestand, kapersbær, løgringe, karse
Smør 45-60 g.
Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g.)
evt. hvidt brød

Helstegt pattegris:

Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben) 1000 g.
Kartofler til salat renset vægt 300 g.
Blandet salat 150 g.
Brød

Natmad:

Tarteletter som natmad 3 stk.
Suppe som natmad 4 dl.
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g.
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g.
Pølser 3 stk.
Brød 2 stk.
Ketchup 20 g.
Remulade 20 g.
Sennep 20 g.
Ristet løg 10 g.
Rå løg 10 g.
Syltede agurker 20 g.

Adgang til beboerhuset

Hvad hvis det ikke virker

Ansvar

Borddækning og pynt

Brug af medieudstyr

Sådan startes opvaskemaskinen:

Sådan startes kogeplader/ovn:

Sådan tændes køleskabet:

Sådan bruges teknikken:

• Start opvaskemaskinen inden du forlader huset.
  • Tøm køleskabet.

.