Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

HAR I SET?

5. juni 2023 - 18. juni 2023

Marit Benthe Norheim er en norskfødt dansk billedhugger. Uden vi i Beboerforeningen kender til baggrunden for placering af værket “Campingkvinder” på Riddebanen i Tranekær, da kan vi ikke lade være med at være begejstret og smile over oplevelsen, at komme gående for pludselig at opdage fem campingvogne med et klart andet udtryk end normalt.

Du går ned fra landevejen ved Besøgsbigaarden, her er der adgang til Riddebanen og værkerne. Venligst gå samme vej tilbage.

Om projektet:

Projektet blev skabt til den europæiske kulturhovedstad Stavanger2008, og er et fem-faset portræt af kvinde.
Den bærende idé og samtidig det indre armatur i konstruktionen af cementskulpturerne er fungerende campingvogne. Hver af de kvindelige skulpturers torsoer vokser ud af taget, så campingvognen fungerer som figurens skørt. Man kan komme ind i de 4 meter høje Campingkvinder som er Flygtningen, Bruden, Maria Beskytteren, Sirenen og Campingmammaen. Indvendigt er rummet blevet tilpasset på forskellige måder – flere af dem med deltagelse af forskellige befolkningsgrupper. Flygtningens karavane er for eksempel fyldt med porcelænsrelieffer om flugtprocessen, lavet af børn og flygtningekvinder, der arbejder sammen. Andre med tapet lavet af indsamlede fotografier.

Installationen har siden besøgt Reykjavik Arts Festival, Island, Silkeborg Baths Arts Center, Musikhuset og Aros Kunstmuseum, Århus, Heart Art museum i Herning og Holstebro, Danmark. Samt Finnmark Kulturdugnad Gamvik i det nordlige Norge.

Og nu er de kommet til Tranekær.

 

Detaljer

Start:
5. juni 2023
Slut:
18. juni 2023
Begivenhed Kategori: